Kedah membuka tirai jaringan pada minit ke-20 menerusi penyerang dari Denmark, Ken Ilso yang menerima hantaran lintang menarik daripada Mohd. Syazwan Zainon untuk mendahului Pahang 1-0.

Kedah hampir menggandakan jaringan selang tujuh minit kemudian bagaimanapun rembatan import dari Brazil, Sandro da Silva melewati palang selepas menerima hantaran daripada Ilso.

Pahang menerima tamparan hebat apabila terpaksa beraksi 10 pemain apabila pemain tengah, Francisco Insa dilayangkan kad merah selepas mengutip kad kuning kedua kerana mengasari Mohd. Rizal Mohd. Ghazali pada minit ke-33.

Situasi tersebut memberi kelebihan kepada skuad Lang Merah apabila mereka mudah memasuki kubu lawan malah pada minit ke-46 Kedah menggandakan jaringan menerusi rembatan Baddrol Bakhtiar selepas berlaku kucar-kacir di depan gawang gol Pahang.

Biarpun beraksi 10 pemain Pahang berjaya mengurangkan defisit gol menerusi rembatan pertahanan, Heo Jae-won yang berpunca daripada sepakan sudut Jorge Romero pada minit terakhir babak kedua.

Baddrol kemudian meledak gol peribadi keduanya selepas mudah menolak masuk bola hantaran Ilso pada minit ke-74.

Perlawanan terus berlangsung sengit apabila Tok Gajah kembali merapatkan jurang menerusi tandukkan Mohamadou Sumareh pada minit ke-80 untuk meletakkan kedudukan 3-2 dan keputusan itu kekal sehingga tamat permainan-UTUSAN ONLINE