Nokia 8110 boleh didapati di pengedar sah Nokia di seluruh negara atau Kedai Rasmi Nokia di Lazada pada RM299.

Pengurus Negara (Malaysia dan Myanmar), HMD Global, Vijay Thangavelu berkata, pengguna sentiasa berhubung dengan orang tersayang melalui aplikasi pesanan seperti WhatsApp. Justeru, pihaknya mahu membawa peminat klasik kepada Nokia 8110.

“Sekarang anda boleh mengetahui perkembangan keluarga dan rakan-rakan, kongsi mesej dan jangan terlepas seketika, semua dengan gaya dan faktor klasik Nokia yang sebenar,” ujarnya.

Dengan antara muka yang biasa dan mudah digunakan, Nokia 8110 mempunyai mekanik taktik intuitif seperti meluncur penutup terbuka untuk membuat panggilan dan meluncur kembali untuk menamatkannya.

Reka bentuk yang membolehkan gaya putaran helikopter. Ia datang dengan pembuatan yang anda harapkan daripada telefon Nokia, memberikan ketahanan dan kebolehpercayaan sebagai standard.

Dikuasakan oleh KaiOS, sistem operasi mudah alih yang terkemuka untuk telefon pintar dan satu-satunya OS dengan kedai aplikasi, Nokia 8110 menyampaikan panggilan VoLTE yang jelas dan sempurna untuk sesiapa yang mahukan telefon ciri 4G ikonik.

Peranti ini dilengkapi dengan Kedai, sebuah rumah untuk aplikasi yang dikuasai KaiOS, kandungan dan perkhidmatan kaya yang meningkatkan pengalaman pengguna.

Ini termasuk suite aplikasi Google yang telah dimuat naik seperti Google Assistant, Google Maps dan Google Search serta aplikasi popular seperti Facebook.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif KaiOS Technologies, Sebastien Codeville berkata, pihaknya gembira bahawa WhatsApp kini boleh didapati di 8110 yang meluas, yang membolehkan pengguna untuk berkomunikasi dengan rakan dan keluarga dengan mudah.

“Misi kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan digital yang mampu dimiliki kepada semua orang, menandakan pencapaian besar sebagai matlamat syarikat, ‘‘ ujarnya.

Dengan dua warna yang bersemangat untuk dipilih, hitam tradsional kuning pisang, Nokia 8110 mempunyai semua yang anda sayangi dimuat semula termasuk permainan Ular yang diubahsuai.

Model ini telah dilancarkan tahun lepas tetapi dinaik taraf semula dengan apliaksi WhatsApp

Yang pasti keunikan binaan, warna dan binaannya klasik nya pasti menjadi tarikan.

SPESIFIKASI

Dimensi: 133.5 x 49.3 x 14.9 mm
Berat : 117 g
Binaan: Plastik
SIM: SIM tunggal (Mikro atau SIM Berkembar (Micro-SIM/Nano-SIM)
Sistem operasi: KaiOS
Storan dalaman: 4GB,
RAM : 512 MB
Saiz: 2.4 17.8 sm persegi (kira-kira 27.1 peratus nisbah berbanding saiz keseluruhan)
Resolusi: 240 x 320 piksel
Bateri: Li-Ion 1500 mAh