JOM CHAT
AMELINA

Amelina yang kembali mewarnai industri hiburan tanah air dan kali terakhir, penampilan beliau di atas pentas program realiti televisyen tahun lepas telah membuka tahun 2019 dengan percaturan yang menjanjikan sesuatu.

Pembuka tirai 2019 bagi Ratu Dangdut ini ialah dengan adanya sebuah single baharu. Malam ini, Amelina akan memperdengarkan secara eksklusif, single terbaharu terbitan label baharu, MindOrder Management.

Uniknya single terbaharu Amelina atau lebih mesra dengan panggilan Along dalam kalangan artis-artis yang lebih muda usianya, ia ciptaan komposer yang menggunakan nama samaran Kucing Manja. Komposer yang berkenaan juga menghasilkan lirik untuk single terbaharu Amelina kali ini.

Untuk rekod, selepas 15 tahun Amelina menyepikan diri daripada bidang seni suara, beliau kembali ke persada seni tanah air dengan berjudul Rindu pada tahun 2015 yang diberikan sentuhan dari segi susunan muzik oleh komposer yang tidak asing lagi, Ajai.

Bagi mencipta kelainan kerana pada tahun 2015, Amelina membuat 'come back' lagu Rindu versi 2015 itu disampaikan oleh Amelina secara berduet dengan vokalis dari kumpulan Stella, Amy.

Malam ini, apakah judul single terbaharu daripada Amelina? Biar Amelina sendiri yang menjawabnya kepada para penonton Jom Chat malam ini dengan cara daftar masuk atau login ke Facebook Utusan Online, like page dan anda akan dapat menon