Selama satu jam #jomchat2018 bersiaraya, pengasas dan anggota kumpulan dari Indonesia yang suatu ketika dahulu amat popular, Maman Piul dari Iwan Falls akan muncul memeriahkan segmen jom chat malam ini.

Bersama Maman Piul yang masih berbisa gesekan biolanya, hadir sama menjayakan #jomchat2018 ialah isteri beliau yang juga merupakan penyanyi dan penulis lirik lagu Sajadah Ka’bah.

Lagu keagamaan itu yang dinyanyikan secara duet oleh Rahmad Mega dan Cahaya Bunga Saragih atau lebih mesra dengan sapaan Bunda.

Sajadah Ka’bah ciptaan sepenuhnya oleh Bunda Cahaya, dilancarkan di Indonesia sekitar Mei tahun lepas yang sekali gus, memberi kesempatan kepada Rahmad Mega untuk mengadakan persembahan istimewa bersama Bunda Cahaya di Albero, Jakarta sempena konsert tribute untuk allahyarham Deddy Dores.

Kolaborasi suami-isteri malam ini jarang ditampilkan di media Malaysia. Apa tah lagi dalam portal berita melalui segmen bual santai secara live.

Kehadiran Amira Othman, penyanyi wanita tanah air yang baharu sahaja melancarkan klip video muzik single terbaharunya yang berjudul Mimpi Indah, ciptaan Hael Husaini, pasti menggamatkan rancangan bual santai atau talk show #jomchat2018 malam ini.

Dihoskan oleh Apak, para pelayar Utusan Online dan pengikut Facebook Utusan Online boleh tonton #jomchat2018 malam ini. - UTUSAN ONLINE