Manusia mula menjadi lebih berisi dan kadar obesiti mula melonjak secara mendadak pada awal tahun 1980-an, ia melanda seluruh dunia dalam tempoh yang cepat. Negara-negara seperti Mexico, Mesir dan Arab Saudi merupakan ‘rumah’ kepada mereka yang mengalami masalah obesiti di dunia.

Bilangan orang dewasa yang berlebihan berat badan telah meningkat sebanyak tiga kali ganda dalam masa kurang dari 40 tahun.Negara-negara kaya dan maju juga turut tidak terkecuali.

Kajian menunjukkan, dua pertiga daripada keseluruhan penduduk Amerika Syarikat, Britain dan Australia mempunyai masalah berat badan berlebihan, sekali gus mengungguli senarai obesiti dunia.

Purata lelaki dan wanita di negara-negara ini telah memuncak dalam dua dekad lalu kepada lapan kilogram (kg) yang mana berat bersamaan dengan sebuah beg pakaian sederhana) dan lemak selalunya terkumpul di kawasan perut.

Dan kini, Malaysia juga tidak terkecuali menjadi tuan rumah kepada masalah obesiti. ‘Tsunami’ obesiti yang melanda kita memerlukan langkah pengawalan dan harus di hentikan segera!!

Obesiti merebak seperti virus, malahan lebih merbahaya. Berada di luar kategori berat badan ideal bukanlah satu perkara yang aneh, malah diterima secara sosial.

Memiliki perut buncit yang kelihatan seperti muffin dan dagu yang berlapis adalah fenomena biasa. Bukan bermaksud untuk menyakitkan hati sesiapa, tapi jelas obesiti adalah tidak OK, tidak cantik, tidak menarik dan fakta yang paling menakutkan ialah terlalu berlemak di tempat salah serta memberi kesan amat serius terhadap kesihatan seseorang.

Pelbagai kaedah pemakanan dicadangkan oleh pakar turut menemui jalan buntu. Bahkan pakar diet juga menjadi hairan dengan kegagalan penurunan berat badan meskipun telah mengikuti segala macam prinsip sains seperti jumlah kalori dan pengambilan makanan rendah lemak.

Tidak seimbang

Dalam pada itu, kempen menentang lemak mendapat sambutan hangat dalam kalangan orang ramai, dalam erti kata lain ramai yang kini memilih ke arah makanan bebas lemak dan produk-produk diet kurang lemak. Namun sebaliknya, kita menjadi lebih berisi daripada menjadi lebih kurus.

Saya juga adalah salah seorang mangsa diet rendah lemak. Dahulunya, saya merupakan seorang pelajar perubatan yang kurus dan hasil diet rendah lemak telah menjadikan saya seorang yang gemuk dengan paras gula yang tidak seimbang dan hampir mendapat penyakit jantung.

Diet rendah lemak yang saya amalkan bukannya membuatkan saya lebih sihat, tetapi sebaliknya!.

Setelah menemui formula berkesan ini barulah saya faham sebabnya. Saya yakin ramai orang telah menghabiskan ribuan ringgit mengunjungi pusat-pusat pelangsingan tanpa kesan. Dalam keterujaan kita mahu melawan obesiti, kita sanggup melakukan apa sahaja!

Program Marissa Slimway ialah penawar kepada masalah ini. Ia merupakan rumusan saintifik yang dikaji bertahun-tahun oleh pengasasnya iaitu saya sendiri dan kini diperkenalkan kepada anda dalam bentuk yang mudah difahami dan dilakukan dengan jaminan 100 peratus berkesan.

Program Marissa Slimway adalah telus, saintifik dan merupakan jalan penyelesian kepada masalah anda. Inilah adalah program yang anda cari selama ini.

Dalam bengkel kami juga, anda akan mendapat panduan tentang lima perkara asas yang bakal mencetus perubahan besar pada berat badan sekali gus mencapai cita-cita anda selama ini untuk menjadi kurus dan sihat:

1Bagaimana memilih upplement yang membuka pintu sel lemak.

Pemilihan suplemen yang tepat membantu enzim dan hormon bekerja. Banyak keluhan mengatakan, “Saya makan sedikit namun berat badan naik dengan cepat,”.

Ya. Apabila enzim dan hormon tidak bekerja kita akan mengalami masalah metabolisme rendah dan sukar untuk kurus.

2Membaiki tahap hormon semulajadi.

Hormon semulajadi seperti hormon tiroid dan adrenal sangat penting dalam membakar lemak. Oleh itu, kehadiran asid amino yang sesuai akan membantu untuk mempercepatkan pembakaran lemak tersebut.

Mengapakah ramai yang mengalami obesiti bermasalah lemak pada perut dan punggung? Bagaimana pula lemak yang berkumpul pada muka? Hal ini membuktikan hormon yang menghasilkan lemak berkumpul pada tempat-tempat tertentu.

3. Teknik menghapuskan selulit.

Selulit merupakan lemak keras dan kehadirannya mencetus rasa yang tidak cantik dan kelihatan hodoh.

4. Pemakanan ketogenik.

Apakah makanan yang membakar lemak? Apakah makanan yang mempunyai kesan serius kepada kita? Dapatkan resipi istimewa yang kami sediakan untuk anda.

5. Senaman ketogenik.

Senaman haruslah sesuai dengan bentuk tubuh dan jenis hormon seseorang bagi mendapatkan hasil memuaskan.