Ketua Pegawai Eksekutif Great Eastern Takaful Berhad (GETB), Shahrul Azlan Shahriman berkata, Supreme-i membolehkan pemegang sijil me­nerima pendapatan berkala lebih tinggi di pasaran yang dikuasai perlindungan tinggi dan pelan berasaskan perlindungan.

Menurut beliau, mereka diberi pilihan untuk membuat pembayaran sumbangan selama lima atau tujuh tahun dan menikmati perlindungan ­taka­ful selama 13 tahun.

“Supreme-i ialah penyelesaian kewangan terbaik bagi mereka yang mahukan pembayaran tunai terjamin kerana menawarkan pilihan kepada pelanggan untuk me­ngumpulkan pulangan atau me­nerima bayaran tunai secara berkala setiap tahun. Tahap fleksibiliti yang ditawarkan Supreme-i membo­lehkan pelanggan merancang mengikut keperluan gaya hidup dan kewangan masing-masing.

“Mereka boleh menerima 15 peratus hingga 20 peratus daripada sumbangan tahunan yang dibayar pada akhir setiap tahun sijil. Perkara unik tentang Supreme-i ialah walaupun merupakan pelan perlindungan takaful, tetapi taja jamin perubatan tidak diperlukan,” katanya dalam ke­nyataan di sini hari ini.