Menurut AirAsia, tempahan penerbangan tidak akan tersedia semasa tempoh naik taraf ini bermula jam 2 petang pada Sabtu, 19 Januari ini hingga 3 pagi pada Ahad, 20 Januari ini melalui laman airasia.com, aplikasi mudah alih AirAsia, pusat jualan, kaunter dan pusat panggilan AirAsia.

Para tetamu juga tidak akan dapat mendaftar masuk melalui laman web, aplikasi mudah alih dan kiosk di lapangan terbang atau mengurus tempahan mereka sehingga proses naik taraf ini selesai.

“Semua tetamu yang bakal membuat perjalanan dalam tempoh ini dinasihatkan untuk mendaftar masuk secara dalam talian sebelum tempoh naik taraf ini dan mencetak pas masuk penerbangan, atau mengunakan pas masuk elektronik di mana perkhidmatan tersebut tersedia.

“Daftar masuk melalui laman web dan aplikasi mudah alih boleh didapati 14 hari sebelum tarikh penerbangan untuk semua penerbangan AirAsia dan AirAsia X,’’ kata AirAsia dalam kenyataan di sini hari ini.

Syarikat penerbangan tambang murah itu juga menyarankan para tetamu agar tiba di lapangan terbang sekurang-kurangnya tiga jam sebelum waktu penerbangan yang dijadualkan untuk mengelakkan sebarang kesulitan. – UTUSAN ONLINE