Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Kementerian Pendidikan berpuas hati keputusan SPM

Keputusan SPM di Kedah
MAHDZIR Khalid mengucapkan tahniah kepada Nurul Asmak Ul Husna Azmy yang memperoleh 10A semasa sesi beramah mesra dengan pelajar pelajar yang mendapat keputusan cemerlang bagi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM ) di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kubang Rotan , Kuala Kedah hari ini. - UTUSAN ONLINE/ISMAIL KAMADIN

ALOR SETAR 16 Mac - Kementerian Pendidikan berpuas hati dengan peningkatan ditunjukkan dalam keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2016 yang diumumkan hari ini walaupun berlaku penurunan bilangan pelajar yang mendapat gred tertinggi (semua A).

Menterinya, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, pencapaian Gred Purata Nasional (GPN) yang mencecah 5.10 berbanding 5.15 pada tahun sebelumnya adalah sesuatu yang boleh dibanggakan.

“Sebanyak 25 peratus soalan dalam peperiksaan tersebut menekankan aspek kemahiran berfikir aras tinggi (KBAT). Justeru peningkatan ini tentunya sesuatu yang  baik untuk kita.

“Begitu pun kami akan terus melakukan analisis terhadap peperiksaan ini bagi mengenal pasti kelemahan yang ada pada pelajar dalam menjawab soalan KBAT,” katanya selepas menyampaikan sijil keputusan SPM kepada pelajar cemerlang di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kubang Rotan di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain