Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

IBR:SPRM tidak berpolitik

MB LANCAR
MENTERI Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin bersalaman dan beramah mesra dengan para bakal haji pada Majlis Perjumpaan Bakal - Bakal Haji Rombongan Kerajaan Negeri Johor Tahun 2017/1438 di Persada Johor,di sini,hari ini.-ISHAK RAHMAD/UTUSAN

JOHOR BAHRU 17 Julai - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak berpolitik apabila bekerjasama dengan mana-mana organisasi, agensi atau jabatan kerajaan negeri untuk menandatangani Ikrar Bebas Rasuah (IBR).

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin sebaliknya menegaskan, kesediaan SPRM itu menunjukkan tanggungjawab mereka dalam memberikan kesedaran selain menunjukkan komitmen memerangi serta membanteras gejala rasuah.


“Saya percaya SPRM tidak berpolitik. (Mereka) yang berpolitik adalah pihak-pihak yang tidak dapat melakukan ikrar yang sama,” katanya ditemui pemberita selepas Majlis Meraikan Bakal-bakal Haji Rombongan Kerajaan Negeri Johor Tahun 1438/2017 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada di sini sebentar tadi.


Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution semalam mempersoalkan tindakan SPRM itu dan mendakwa tindakan menandatangani IBR hanya untuk mendapat perhatian media.


Jabatan Alam Sekitar (JAS) negeri semalam melakar sejarah apabila menjadi JAS pertama di Malaysia yang menzahirkan komitmen memerangi rasuah dengan melafaz dan menandatangani IBR. - UTUSAN ONLINEArtikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain