Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Siasat segera Siti Kassim

Siasat segera Siti Kassim
Siti Kassim

KOTA BHARU 12 Sept. - Dewan Pemuda Pas Kelantan menggesa pihak polis segera menjalankan siasatan dan mengambil tindakan ke atas tiga individu yang didakwa menghina Nabi Ibrahim a.s, Nabi Ismail a.s, para ulama dan agama Islam baru-baru ini.

Timbalan Ketua Pemuda PAS Kelantan, Nor Azariza Mohd Alawi berkata, pihaknya kesal dengan tindak-tanduk tiga individu berkenaan iaitu peguam Siti Kassim serta pemimpin parti pembangkang, David Orak dan Ronnie Liu yang disifatkan melampau.

Katanya, jika tiada sebarang tindakan tegas diambil, perbuatan sama mungkin diulangi pihak lain sekali gus mencemarkan imej Islam yang merupakan agama rasmi negara.

“Dalam laman sosial Facebook pada 1, 7 dan 8 September lalu, Siti Kassim dan David Orak membuat kenyataan yang menyimpang daripada Islam sebenar.

“Tindakan mereka boleh mengelirukan umat Islam jika tidak dihalang,” katanya ketika ditemui pemberita selepas selesai membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu, di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain