RAMLI MOHD NOR
RAMLI MOHD NOR 

Pemilihan Ramli adalah berdasarkan faktor yang diterima semua pihak selain mendapat kepercayaan daripada penduduk tempatan serta latar belakangnya yang baik dan kuat.

Timbalan Pengerusi BN, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, Ramli juga mempunyai pertalian yang kuat dengan pemimpin-pemimpin Orang Asli atau Tok Batin di Cameron Highlands.

Katanya, calon berkenaan akan bertanding atas tiket BN sebagai ahli secara langsung seperti yang pernah dijalankan di Sarawak.

“PRK ini kita perlu menang setelah pihak pembangkang gagal empat PRK yang lalu. Kita harap dapat meletakkan titik noktah bahawa kerusi yang dimenangi BN di sini (Cameron Highlands) dapat dipertahankan.

“Misi kita untuk menang untuk pastikan BN bangkit selepas hadapi tsunami politik pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14). Keyakinan kita untuk menang adalah 85 peratus,” katanya dalam sidang akhbar di Hotel Seri Pacific di sini hari ini.

Yang turut hadir dalam sidang akhbar itu ialah Presiden MIC, Tan Sri S.A. Vigneswaran dan barisan kepimpinan tertinggi UMNO.

Cameron Highlands mencatatkan jumlah pengundi seramai 32,048 dengan Melayu sebanyak 34.24 peratus; Cina (32.29 peratus); India (12.48 peratus) dan lain-lain 20.98 peratus. - UTUSAN ONLINE