Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY

Logo Kaji Selidik Pembaca

Pernahkah anda melayari portal SEBENARNYA.MY ?

Pernahkah anda dengar tentang SEBENARNYA.MY ?
Sila respon kepada soalan di atas untuk menutup skrin ini

Show result

Jadikan Pendidikan Islam, Pendidikan Moral subjek wajib lulus

Jadikan Pendidikan Islam, Pendidikan Moral subjek wajib lulus
PRESIDEN Gagasan, Datuk Seri Fadillah Yusof menyampaikan sijil penghargaan kepada peserta pertandingan Olympiad Sains dan Matematik di Hotel Sri Manja di Indera Mahkota di Kuantan, Pahang hari ini. - UTUSAN ONLINE

KUANTAN 19 Mac - Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (Gagasan) menyarankan Kementerian Pendidikan menjadikan Pendidikan Islam dan Pendidikan Moral sebagai subjek wajib lulus dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Presiden Gagasan, Datuk Seri Fadillah Yusof berkata, sudah tiba masanya kementerian berkenaan menggubal semula kedua-dua subjek itu agar generasi muda dilengkapi dengan nilai-nilai tersebut.

“Salah satu cabaran untuk menjadi sebuah negara maju menerusi acuan sendiri adalah dengan melahirkan modal insan yang berilmu dilengkapi dengan nilai-nilai moral dan etika.

“Pemantapan usaha itu sudah tentu perlu dilakukan melalui pemantapan sistem pendidikan negara,” katanya ketika berucap merasmikan Persidangan Agung Gagasan Kali Ketujuh di Hotel Sri Manja, Indera Mahkota di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

Artikel Berkaitan
Video Pilihan
Artikel Lain