Mereka membawa pulang wang tunai RM3,000, piala iringan dan sijil penghargaan manakala tempat kedua dan ketiga disandang oleh SMK Putra, (Besut) dan SMK Paka, (Dungun) dengan masing-masing menerima hadiah wang tunai RM2,000 dan RM1,000.

SMK Padang Kemunting menunjukkan penguasaan mereka dalam pertandingan julung kali itu dengan turut menerima Anugerah Khas Tukang Karut Terbaik, Jogho Terbaik dan Skrip Terbaik.

Penyampaian hadiah disempurnakan oleh Timbalan Pengerusi II Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan dan Teknologi Maklumat negeri, Abdul Razak Ibrahim.

Yang turut hadir, Pengarah Pelancongan negeri, Tun Ahmad Faisal Tun Abd. Razak; Ketua Penolong Pegawai Daerah, Nazwawi Harun dan Ketua Sektor, Sektor Pengurusan Pembangunan Kemanusiaan Jabatan Pendidikan, Ngah Bidin.

Dalam pertandingan tersebut, Sekolah Menengah Agama Sultan Zainal Abidin (Kuala Terengganu), SMK Bukit Sawa (Marang), SMK Matang (Hulu Terengganu), SMK Bukit Mentok (Kemaman), dan SMK Penarik, (Setiu) masing-masing menerima hadiah sagu hati. - UTUSAN ONLINE